Gladsaxe Symfoniorkester

Vi spiller stor klassisk musik

- og giver koncerter i kirker, koncertsale, kulturhuse, foreninger og rådhussale - ikke mindst i Gladsaxe Kommune, der støtter vort daglige prøvearbejde. Orkestret kan også engageres til udendørs sommerkoncerter, f.eks. i forbindelse med byjubilæer.


Spil med os

Har du selv lyst til at prøve kræfter med symfonisk musik, så tror vi, at netop Gladsaxe Symfoniorkester er lige sagen for dig. Vi er et amatørorkester med symfonibesætning. Det betyder, at alle blæsergrupper samt slagtøjet er behørigt repræsenteret, men som alle andre amatørorkestre har vi altid brug for flere strygere. Lige for øjeblikket har vi plads til bratscher, celloer og basser. Vi har også jævnligt brug for assistenter og vikarer til træblæsere og messing, så kontakt os hvis du har lyst til at udvikle dig sammen os.

Vi spiller på et relativt højt niveau, og vi har ambitioner. Derfor ser vi gerne, at vore nye medlemmer har en masse orkestererfaring. Men det er ingen betingelse.

De erfaringer du henter hos os er oven i købet gratis den første måned, hvor vi gensidigt afprøver hinanden. Kontingentet udgør kr. 1000,- pr. halvår. Pensionister, efterlønnere og arbejdsløse med bopæl i Gladsaxe kommune kan ansøge om kontingentnedsættelse mod at aflevere dokumentation til formanden.

Ud over den ugentlige prøveaften og andre orkesterarrangementer giver kontingentet dig adgang til Dansk Amatørorkester Samvirkes (DAOS) arrangementer, blandt andet sommerstævnerne på Askov Højskole.
www.amatormusik.daos.dk

Læs hvad orkestrets første fløjtenist Inge Marie Svane skriver om glæden og udfordringen ved at spille amatørmusik og ved at være medlem af et symfoniorkester, klik her.


Vor dirigent og vore instruktører

Gladsaxe Symfoniorkester er angiveligt det eneste symfoniske amatørorkester i Danmark, der har professionelle musikere ansat til at lede de enkelte strygergrupper ved de ugentlige prøveaftener. Orkestret har gennem de seneste år arbejdet med skiftende dirigenter. Det giver os løbende nye udfordringer og er dermed meget udviklende for orkesteret.


Karin Herjö, 1. violininstruktør og koncertmester

Uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Studier i Rom og i Lausanne, hvor især Pierre Amoyal har haft stor betydning. Karin Herjö og hendes far Axel Herjö har som klassisk duo spillet sammen siden 1985 og givet adskillige koncerter i Sverige, Danmark og Italien. "Låtspelandet" har også altid været en vigtig del af famillien Herjös musicerende "Låtar för fioler" er den seneste CD i en række, der priser den svenske folkemusiktradition. Mulighed for orkestrets medlemmer at aftale individuel undervisning.


Tine Frederiksen 2. violin

Diplomeksamen fra Det jyske Musikkonservatorium 1996. Har siden arbejdet freelance som orkester- og teatermusiker. Underviser børn og voksne i violin, bratsch og sammenspil hovedsaglig på musikskoler i hovedstadsområdet. Beskæftiger sig også med nodeskrivning, grafisk arbejde og fagpolitisk som bestyrelsesmedlem af Dansk Musikerforbund - København. Mulighed for orkestrets medlemmer at aftale individuel undervisning.


Mikkel Lorenzen, viola

Bestod den Musikpædagogisk Diplomeksamen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2000. Har siden assisteret bl.a. i Radioen, Sjællands Symfoniorkester og Ålborg Symfoniorkestered. Spiller også til bryllupper, begravelser, receptioner og fester. Sidstnævnte kan suppleres med Microjazz. Er desuden meget aktiv med at undervise i violin og bratsch, fortrinsvis på Steinerskoler. Mulighed for orkestrets medlemmer at aftale individuel bratschundervisning.


Ida Nørholm, Cello

Ida Nørholm er en alsidig cellist, og meget anerkendt som kammermusiker i Danmark. Ida Nørholm har som cellist i Trio Ismena vundet konkurrencer i både ind og udland, senest 1. pris i P2's kammermusik konkurrence i 2009 og i 'Trondheim International Pianotrio Competition' i 2007. Med Trio Ismena har Ida Nørholm udgivet ‘Five Danish Piano Trioes’ som er blevet rost internationalt. Studier i Madrid ved Escuela Superior de Música Reina Sofía hos Ralf Gothoni og Menahem Pressler, og i Chicago hos Hans Jørgen Jensen og ved konservatoriet i København har ført til omfattende koncertvirksomhed i Danmark og udlandet samt en lang række CD udgivelser. Mulighed for orkestrets medlemmer at aftale individuel celloundervisning.Her øver vi

I spillesæsonen medio august til ca. 1. maj øver vi mandag aften fra 19.30 til 22.00 i aulaen på Mørkhøj Skole, Ilbjerg Allé 25, Herlev (se kortet).

Der er gode parkeringsmuligheder på skolens område, hvis man kommer i egen bil.

Stoppestedet for buslinierne 200S og 166 ligger nogle få minutters gang fra skolen. Disse busser har forbindelse til S-tog på stationerne Husum, Buddinge og/eller Lyngby.

Der er også mulighed for samkørsel med andre orkestermedlemmer.


Nærmere oplysning

Ønsker du nærmere oplysninger om mulighederne for at spille med i Gladsaxe Symfoniorkester så kontakt os. Du finder oplysninger om kontaktpersoner under siden Kontakt.


Tilbage til toppen